C

Coaching voor medewerkers

Together towards tomorrow
Coaching voor medewerkers illustratie

Merk je dat een medewerker zijn job met minder enthousiasme doet? Zoek je in het kader van outplacement een coach die richting geeft? Of weet je zelf niet goed wat je wil doen, dan help ik je te oriënteren naar nieuwe uitdagingen. Mijn doel is om mensen opnieuw ‘goesting’ te doen krijgen in hun carrière.

Alles start met een persoonlijke benadering. Ik werk altijd op het tempo van de medewerker waarbij mijn regel van drie – wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik – centraal staat. Wat we concreet met de resultaten doen, hangt af van het soort traject.

I

Intern verander- & verbetertraject

Wanneer iemand geen voldoening meer haalt uit zijn job, kan dit traject een uitweg bieden. Ik bepaal samen met de persoon in kwestie wat hij/zij mist in de job. Tijdens individuele gesprekken zoomen we in op vaardigheden en persoonlijkheid. Met een persoonlijk actieplan worden de individuele verbeterpunten aangepakt én kan de jobinhoud afgestemd worden op wat hij/zij belangrijk vindt.

L

Loopbaanbegeleiding

Hier is de centrale vraag “wat is mijn ideale job?”. Loopbaanbegeleiding is er voor mensen die binnen een bedrijf hun job anders willen invullen én voor wie iets helemaal anders zoekt. Werknemer of zelfstandige? Via diverse technieken bepalen we je prioriteiten en help ik je bij de heroriëntatie. Met personal branding zetten we jouw herontdekte sterktes in de verf.

O

Outplacement

Outplacement verloopt in 3 fases: ontslag verwerken, richting bepalen en sollicitatietraining. Alles gebeurt op het tempo van de deelnemer met als doel een zelfredzaam en zelfzeker persoon op pad te sturen richting die nieuwe droomjob. Een outplacementtraject is verplicht voor ontslagen werknemers onder bepaalde voorwaarden.

Meer weten over wat ik voor je medewerkers kan betekenen? Of interesse in een bepaalde workshop?

Contacteer me